Zakaj uporabljati proteinske čokoladice

      Comments Off on Zakaj uporabljati proteinske čokoladice

Proteinska čokoladica je industrijsko pripravljen prehranski dodatek z visoko vsebnostjo beljakovin. Na voljo so v številnih različnih variantah, kjer se vsebnost beljakovin lahko razlikuje od proizvajalca do proizvajalca. Svetovne blagovne znamke proteinskih čokoladic zagotovo niso poceni. Medtem ko je proteinska čokolada  lahko priročen način za gorivo pred ali po vadbi, nekatere sorte vsebujejo dolg seznam umetnih sestavin in dodanih sladkorjev, kar lahko naredi več škode kot dobrega uporabniku. Na srečo, ti domači recepti za proteinske čokoladice ponavadi nimajo nobenih umetnih sestavin in vsebujejo dobre proteine, zahvaljujoč sestavinam, ki povečujejo energijo, kot so oreški, masleni oreščki in beljakovinski prah. Naredite svoje proteinske čokoladice prej in uživajte v njih cel teden, ne glede na to, ali potrebujete prigrizek na poti ali potrebujete preprost prigrizek za v telovadnici. Proteini so bistvenega pomena za izgradnjo miši in izgubo maščobe. Odlomite proteinsko čokoladico za kakovosten, hranljiv prigrizek za katerega ne potrebujete mešalnika. Proteinske čokoladice so na voljo v mnogih različnih okusih in tudi vaš najljubši okus je tam zunaj, zato si privoščite proteinsko čokoladoico brez krivde. Proteinske čokoladice so prehrambene palice, ki vsebujejo velik delež beljakovin.
Namen prehranjevanja

Proteinske čokoladice so namenjene ljudem, ki v prvi vrsti želijo primeren vir beljakovin, ki ne potrebuje priprave (razen domače čokoladice). Obstajajo različne vrste hranilnih čokoladic za izpolnjevanje različnih namenov. Energijske čokoladice zagotavljajo večino svoje hrane (kalorij) v ogljikovih hidratih. Zamenjava čokoladic za prehrano je namenjena zgolj zamenjavi različnih hranil v obroku. Proteinske čokoladice so običajno nižje v ogljikovih hidratih kot energijske čokoladice, nižje kot pri vitaminskih čokoladicah in prehrambenih mineralih. Proteinske čokoladice uporabljajo predvsem športniki ali navdušenci za vadbo mišic. Poleg drugih hranilnih snovi človeško telo potrebuje proteine za izgradnjo mišic. Na fitnesu in na medicinskih področjih je splošno sprejeto, da beljakovine po telesni vadbi pomagajo zgraditi uporabljene mišice. Whey protein je eden izmed najbolj priljubljenih virov beljakovin, ki se uporablja za atletske performanse. Veganske beljakovinske čokoladice vsebujejo samo rastlinske beljakovine iz virov, kot so grah, rjavi riž, konoplja in soja.
Vsebnost sladkorja

Beljakovine lahko vsebujejo visoke vsebnosti sladkorja in včasih jih imenujejo “sladkarije” v preobleki. Sladkor iz naravnih virov, kot je sadje, se zdi bolj zdrav po vadbi kot drugi sladkorji, mnogi zdravstveni strokovnjaki pa trdijo, da sladkor iz sadja izboljša atletsko uspešnost.
Da bi ohranili vsebnost kalorij in ogljikovih hidratov, veliko proteinskih čokoladic vsebuje sladkorni alkohol kot sladilo. V večjih količinah uživanja , kot so mnoge druge nepopolno prebavljive snovi, sladkorni alkoholi lahko povzročijo napenjanje, drisko in napenjanje. V Franciji je prisoten poseben predpis za hyperprotéiné čokoladice.

Obstaja nesoglasje glede količine beljakovin oziroma proteinov, potrebnih za aktivne posameznike in atletske sposobnosti. Nekatere raziskave kažejo, da dodajanje beljakovin ni potrebno. Športniki na splošno uživajo višje ravni beljakovin v primerjavi s splošno populacijo za mišično hipertrofijo in zmanjšajo pusto telesno maso, izgubljeno med izgubo telesne teže. American Dietetic Association, Dietitians of Canada in American College of Sports Medicine podpira večji vnos beljakovin za športnike, da bi izboljšali atletsko uspešnost in okrevanje.

Pred približno tridesetimi leti se je pričela vizija za revolucijo športne prehrane. Strokovnjaki so bili pozorni na to, kar so atleti potrebovali ter kako to najbolje izkoristiti. Na trg so  začeli prihajati visoko kakovostni izdelki, ki so dopolnili mišice in oživili duha na vsakem koraku.Tukaj se zgodba proteinskih čokoladic prične. Ne glede na zmožnost, so atleti stakšnimi  dodatki bili vedno pripravljeni na vklop in prečkanje ciljne črte.

Proteinske čokoladice in podobni dodatki spodbujajo vsakega športnika, da kar najbolje izkoristi svoj čas in praznuje vsako zmago, ne glede na to, kako majhna je. Zato obstajajo različne vrste proteinskih čokoladic, da vsem športnikom zagotovijo odličen okus in ustrezno prehrano, ki jo potrebujejo skozi vsako fazo treninga oziroma vadbe.

V povezavi s proteinskimi izdelki, ki vam pomagajo vzdrževati vnos hranil v vseh pogojih, obstajajo tudi rastlinske proteinske čokoladice ustvarjene iz zdravih sestavin, ki naredijo popoln prigrizek, ne glede na to, ali ste med treningom, pred treningom ali po treningua. Nekatere proteinske  čokoaldice imajo zmanjšane sladkore in zagotavljajo visoko kakovostne beljakovine, ki jih potrebujete, brez dodanega sladkorja, ki ga ne potrebujete. Dandanes se inovacije ne ustavljajo in so in prihajajo  na trg vedno znova in znova novi izboljšani izdelki. Cilj je, da bi današnjim športnikom zagotovili vse, kar potrebujejo za napredek in doseganje novih ciljev. Glavna je predanost uporabi pravih, enostavnih sestavin za zadovoljitev raznolikih  okusov in uresničitev potreb športnikovega telesa in duha, ne glede na vrsto športa s katerim se ukvarja.

Proteinske prehrambene čokoladice ali palice, vsebujejo velik delež beljakovin ter majn ogljikovih hidratov in maščob. Energetske čokoladice pa za razliko od  proteinskih čokoladic, vsebujejo žita in druga energijska živila, namenjena ljudem, ki potrebujejo hitro energijo, vendar nimajo časa za obrok. Drugačne so od energijskih napitkov, ki vsebujejo kofein. Energija v hrani prihaja iz treh virov: maščobe, beljakovin in ogljikovih hidratov. Slednje se uporabljajo, da bi zagotovili energijo hitro, večina vsebuje ogljikove hidrate, ter različne vrste sladkorjev, kot so fruktoza, glukoza, maltodekstrin in dekstroza.